KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Drie legpenningen J.J. van Kerkwijk

Drie legpenningen in goud, zilver en brons, uitgereikt aan J.J. van Kerkwijk, lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal van 1863-1900 voor het kiesdistrict Zierikzee. De penningen liggen in een leren cassette en zijn gedateerd op 19 december 1900, de zeventigste geboortedag van Van Kerkwijk. Het is een huldeblijk van de ingezetenen van Schouwen en Duiveland.

5530

Kanonloop met wapen van Zierikzee

Drieponder kanon uit 1552 met het wapen van de stad Zierikzee. Het werd gebruikt bij de verdediging van de stad. De kanonloop werd iIllegaal opgedoken buiten de Britse territoriale wateren door een Britse schatduiker uit Ramsgate. Na zijn veroordeling is het teruggeschonken aan de gemeente Schouwen-Duiveland.

4369b

Brandmerkijzer meekrapvaten Brouwershaven

Brandmerkijzer om de meekrapvaten te merken. Na het keuren van de meekrap werden de vaten voorzien van diverse brandmerken. Op die manier werden bijvoorbeeld de kwaliteit, de eigenaar, het jaar of de plaats aangegeven. Dit brandijzer komt uit de voormalige gemeente Brouwershaven.

351b

Borstbeeld voorstellende Agatha van Wissekerke

Borstbeeld, levensgroot, uit de St.Lievensmonsterkerk, voorstellende Agatha van Wissekerke, overleden in 1620. Dit beeld kwam gaaf uit de Conyerskapel te voorschijn na de brand in 1832. Het beeld belandde bij een steenhouwer in Zierikzee, die het zeer gehavend na jaren heeft verkocht aan een antiquair te Leiden en die heeft ze aan de gemeente Zierikzee te koop aangeboden voor f 50,-.

700b

Twee peddels behorende bij Groenlandse kajak

Twee uit twee delen bestaande houten peddels met een ivoren punt als ijsbeschermer of stoter. De peddels horen bij de Groenlandse kajak, object 0700a.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Zilveren vork

Zilveren vork met de initialen BWL. Aan de achterzijde van de vork zijn het meesterteken van de zilversmid, het merk van de stadskeur van Zierikzee en een jaarletter aangebracht.